Værd at vide

Hvis du vil købe en brugt bil, er der mange vigtige ting, du skal være opmærksom på, inden du skriver under på slutsedlen. 

Forsikring
Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil. Derfor skal du som minimum have tegnet en ansvarsforsikring på din bil, når du omregistrerer bilen til dit navn på motorkontoret. Adressen på nærmeste motorkontor kan du finde på Politi.dk. For at kunne omregistrere bilen, skal du medbringe et forsikringsbevis fra os. Hvis du eller forhandleren ikke har beviset, er du velkommen til at kontakte os.

Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, men hvis der er pant i bilen, vil det være et krav med kaskoforsikring fra långiver. For at kaskodækningen træder i kraft med det samme, er det vigtigt, at du har kontaktet vores salgsafdeling inden købet af bilen, da vores kaskoforsikring først træder i kraft, når vi har modtaget og accepteret din skriftlige begæring om kaskoforsikring.

Restgæld i bilen 
Når du har fundet ønskebilen, skal du altid tjekke, om der er restgæld i den. Det er ofte tilfældet særligt ved nyere, brugte biler. Ved at gå ind på hjemmesiden nummerplade.net kan du opnå alle relevante informationer om den udvalgte bil ved blot indtaste registreringsnummer eller stelnummer.

Syn af bilen 
Alle personbiler, som er minimum 4 år gamle, skal til periodisk syn hvert 2. år. Har din bil været til periodisk syn, kan du godt købe den, uden at den skal synes mellem de periodiske syn. Også biler under 4 år kan skifte ejer uden at blive synet, men det er en god ide at få det gjort alligevel. 
 
Slutseddel 
Du er ikke beskyttet af købelovens særlige regler om forbrugerkøb, når du køber bil af en privat. Hvis du og sælger ikke har lavet nogen aftaler, er der hverken garanti eller reklamationsret på bilen. Derfor anbefales vi vores kunder til at lave en skriftlig aftale om eventuelle særlige forhold omkring salget. En skriftlig aftale er altid bedre end en mundtlig, da den er bedre som bevis, hvis der opstår en tvist om bilen.